29
Apr 2024

Klant Case: KNVB

In het kloppende hart van de KNVB, de zogenaamde ‘KNVB Campus’ in Zeist, komen dagelijks sporters, kantoormedewerkers, bestuurders en diverse bezoekers samen. De campus is compleet met voetbalvelden, hotel, medisch centrum en veertig laadplekken van Revolt. De KNVB kwam bij Revolt met 17 laadpalen al geïnstalleerd en een dringende behoefte aan vernieuwing. De 17 oude laadpalen vertoonden vaak storingen, een frustratie onder werknemers en bezoekers. Daarnaast was er een structureel tekort aan laadpunten voor het groeiende aantal elektrische voertuigen. Revolt kwam met een oplossing.
Klant Case: KNVB

Te veel elektrische auto’s, te weinig laadpalen

De KNVB Campus heeft meerdere parkeerplaatsen met elk tientallen plekken. Toch had de campus maar 17 laadpalen staan. Dit kwam doordat er te weinig vermogen (lees: stroom) beschikbaar was. Hoe lager het vermogen, hoe trager de laadsnelheid. Als gevolg zag je dat elektrische auto’s de hele dag aan de laadpalen bleven kleven, omdat het simpelweg de hele dag duurde om je auto op te laden. Dat kon veel efficiënter!

De laadoplossing voor de KNVB 

  1. We hebben het vermogen opgeschroefd van 3 x 80 naar 3 x 160 ampère. Dat klinkt heel technisch, maar dit valt mee. Het betekent dat we de capaciteit van je netaansluiting in de meterkast vergroten. Dit zorgt er dus voor dat je meer stroom kunt gebruiken.

  2. We hebben de oude laadpalen vervangen met Revolt laadpalen die zijn uitgerust met moderne dynamic load balancing technologie. Deze technologie verdeelt de beschikbare energie optimaal over alle auto’s die laden. Is één auto bijvoorbeeld net klaar met laden? Dan wordt de beschikbare energie opnieuw verdeeld over alle oplaadpunten, waardoor voertuigen sneller vol zijn. Dit betekent dat meer auto’s van een laadplek gebruik kunnen maken.

Dankzij deze aanpak kon Revolt niet alleen de bestaande problemen oplossen, maar ook drie extra laadpalen installeren, met ruimte voor nog meer in de toekomst. Dit alles zorgt voor een soepele en efficiënte laad ervaring op de KNVB-campus.

Altijd bereikbaar met 24/7 support

Een ander significant voordeel dat Revolt biedt, is de 24/7 helpdesk. Deze service garandeert dat eventuele storingen snel worden aangepakt, waardoor de KNVB Campus altijd operationeel blijft. Dit is een essentieel aspect voor een drukbezochte locatie als deze.

Communicatie vanaf de parkeerplaats

Als kers op de taart plaatste Revolt gratis een Hub laadpaal, uitgerust met twee 55-inch communicatieschermen. Deze innovatieve laadpaal stelt de KNVB in staat om direct te communiceren met bezoekers vanaf de parkeerplaats, waardoor ze essentiële informatie kunnen delen bij aankomst op de campus.

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten