02
Apr 2024

Ontdek wie je bereikt met Revolt's medianetwerk

De kwaliteit van contactmomenten met je doelgroep is met de opkomst van het cookieless tijdperk belangrijker dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste doelgroep, op de juiste locatie en het juiste tijdstip bereikt, zonder dat je ze online kunt volgen? In recent onderzoek uitgevoerd door dataonderzoek bureau MeMo², blijkt dat het ‘Digital Out of Home’ (DOOH) netwerk van Revolt ideaal is voor kwalitatief contact met je doelgroep. In dit artikel lees je wie je bereikt via Revolt en waarom het een onmisbaar kanaal is in je mediamix.
Ontdek wie je bereikt met Revolt's medianetwerk

Hoog contactfrequentie onder breed publiek

Revolt bereikt maandelijks gemiddeld 3,05 miljoen personen, met een indrukwekkende gemiddelde contactfrequentie van acht tot negen keer per maand. Dit onderstreept niet alleen de breedte van het bereik, maar ook de consistentie waarmee je boodschappen de doelgroep bereiken. Niet voor niks wordt er gezegd dat mensen iets zeven keer moeten zien voordat ze actie ondernemen: herhaling van je boodschap vergroot de impact. 

Daarnaast is de diversiteit van dit publiek opvallend; niet alleen worden zakelijke EV-rijders bereikt, maar ook een brede waaier van passanten bij diverse locaties, zoals sportclubs en horecafaciliteiten. Dit biedt merken een unieke kans om een breed en gevarieerd publiek aan te spreken.

Bereik zowel zakelijke als recreatieve doelgroepen

De DOOH-schermen van Revolt zijn verwerkt in laadpalen en staan op parkeerplaatsen van diverse type bedrijven. De meeste campagnes draaien op het volledige netwerk, maar het is ook mogelijk om je op een specifieke doelgroep te richten via het Office of Leisure Pakket. 

KNVB adverteert direct bij de sportclub

De KNVB benutte het Leisure Pakket voor de promotie van nieuwe merchandise, met schermen bij zowel professionele voetbalclubs als amateurclubs, zoals Go Ahead Eagles en ONS Sneek. 

Polestar adverteert bij kantoren

Polestar richtte zich specifiek op de zakelijke markt met campagnes op kantoorlocaties. Beide voorbeelden tonen aan hoe Revolt’s netwerk kan worden ingezet voor zeer doelgerichte en kwalitatieve engagement.

Hoge zichtbaarheid onder zakelijke beslissers

Het onderzoek benadrukt verder dat het Revolt netwerk bijzonder effectief is in het bereiken van individuen met een bovengemiddeld inkomen en een specifieke interesse in zakelijke diensten of producten. Zo is een groot deel van de bereikte doelgroep tussen de 35 en 65 jaar oud, en beschikt over een hoog inkomen. Dit maakt het Revolt netwerk uitermate geschikt voor merken die zich richten op hoogwaardige consumenten of zakelijke beslissers.

Weinig kanalen waarmee je zo intensief contact hebt

Olivier Tilman, verantwoordelijk voor het netwerk van Revolt, voegt toe:

"Veel merken kiezen voor ons omdat we ze kunnen helpen aan lange contactmomenten met hun doelgroep. Stel dat je de EV-rijder wilt bereiken: deze staat makkelijk een aantal minuten bij onze schermen stil wanneer ze hun auto opladen. Er zijn weinig kanalen waarmee je zo intensief contact hebt met je doelgroep.”

Het Revolt netwerk onderscheidt zich door niet alleen een breed en divers publiek te bereiken, maar dit ook op een kwalitatieve manier te doen. Dit maakt het een onmisbaar kanaal voor marketeers anno 2024.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk dataonderzoek bureau MeMo² onder een groep van meer dan 21.000 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder. Dit onderzoek liep over een periode van Q2 2023 tot Q1 2024. 

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten