20
Jul 2022

Vanaf 2025 kun je alleen nog maar elektrisch leasen! 🍃

Er is weer een grote stap gezet in de richting van emissievrij rijden. Momenteel wordt er door staatssecretaris Vivianne Heijnen regelgeving voorbereid om het wagenpark van de zakelijke markt te vergroenen. Als het aan de staatssecretaris ligt kunnen leaserijders vanaf 2025 alleen nog maar kiezen uit volledig elektrisch aangedreven voertuigen.
Vanaf 2025 kun je alleen nog maar elektrisch leasen! 🍃

Nieuwe maatregelen van het Europees Parlement

Vorige maand heeft het Europees Parlement gestemd over de productie van brandstof aangedreven auto’s. Hieruit is gekomen dat er in 2035 géén benzine- en diesel auto’s geproduceerd mogen worden. 

De leden van het Europees Parlement stemden ervoor om van autofabrikanten te eisen dat ze de gemiddelde uitstoot van hun wagenpark in 2025 met 15% verminderen ten opzichte van 2021, met 55% in 2030 en met 100% in 2035. Deze stap is volgens het Europees Parlement essentieel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. 

Binnen de Europese Unie verschillen veel landen van mening over dit verbod. Landen als Denemarken en Nederland wilden zelfs al vanaf 2030 een stop op de verkoop van auto’s met een brandstofmotor, maar onder andere Duitsland en Italië zijn hier erg op tegen door hun grote afhankelijkheid van de auto-industrie.  

Deze nieuwe regelgeving staat echter nog niet vast. De Europese lidstaten en het Europees Parlement zullen eerst goedkeuring moeten geven voor de plannen. Dit kan zo een aantal jaar duren. Echter is het de verwachting dat veel fabrikanten vóór de deadline van 2035 al overstappen op een volledig elektrische productreeks. 

De afname van elektrische voertuigen

In 2021 zijn er in totaal 6,6 miljoen elektrisch- en plug-in hybride aangedreven voertuigen wereldwijd verkocht. Dit is een verdubbeling van het jaar daarvoor. In Europa groeide de verkoop met 65% tot 2,3 miljoen. Een belangrijk onderdeel van deze verdubbeling zijn de bedrijfswagens. De opmars van elektrische bedrijfswagens is de afgelopen jaren enorm geweest. Het aantal elektrische bedrijfswagens steeg van 1.168 in 2015 naar 9.879 in 2022, een stijging van 746%. Momenteel wordt er door het Nederlandse kabinet gekeken naar het verplichten van deze elektrische busjes in binnensteden. Eén van de redenen hiervan zijn de klimaatdoelen die zijn gesteld voor 2050. Bij het segment van bedrijfswagens zou een snelle groei mogelijk zijn. 

Wat zijn de gevolgen?

De transitie naar duurzame mobiliteit is één van de grootste veranderingen en uitdagingen van onze generatie. Revolt is de aanjager die ervoor zorgt dat deze transitie werkelijkheid wordt, door de mobiliteit van de toekomst te voorzien van duurzame en schone energie.


Wij horen graag je uitdagingen en helpen je graag verder in de energietransitie. Neem contact met ons op.

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten