15
Jan 2024

Klant Case: Schiphol Group

Verduurzamen speelt bij veel bedrijven een grote rol. Zo ook bij Schiphol Group. De luchthaven wil de auto’s en busjes die op het vliegveld rondrijden elektrificeren. In dit artikel lees je hoe wij Schiphol hebben geholpen aan extra laadvermogen om deze voertuigen razendsnel op te laden.
Klant Case: Schiphol Group

Elektrificeren zonder voldoende capaciteit

Schiphol is een van de grootste en belangrijkste luchthavens van Europa. Elke dag vinden er meer dan 1.200 vluchten plaats. Om dit allemaal in goede banen te leiden, rijden er zo’n 150 auto’s en busjes rond. Deze helpen onder andere met het navigeren van vliegtuigen, handhaving en begeleidende werkzaamheden op het landingsterrein.

Deze voertuigen wil Schiphol Group in fasen elektrificeren. Zo moeten minimaal 70 auto’s en busjes binnen een jaar elektrisch zijn. Er is alleen een probleem: het beschikbare laadvermogen is beperkt. Er is geen capaciteit meer beschikbaar op het net en verzwaren is voorlopig geen optie. 

Schiphol is daarom op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing om voldoende laadcapaciteit te creëren. Wij hebben de luchthaven voorzien van een mobiele batterij (245 kWh) in combinatie met een snellader (180 kW). Zo heeft Schiphol voldoende capaciteit en kunnen de voertuigen razendsnel laden.


Alle voertuigen snel laden 

Waarom heeft Schiphol gekozen voor de batterij van Revolt? “Omdat er op locatie onvoldoende laadcapaciteit aanwezig is, kon de operationele beschikbaarheid van onze voertuigen niet meer gegarandeerd worden. Met de batterij van Revolt kunnen onze voertuigen snel geladen worden en zonder problemen in de 24-uurs operatie ingezet worden”, aldus Johan Vermeulen, wagenparkbeheerder bij Schiphol. 

Met een batterij abonnement regelen wij alles voor je, van subsidieaanvragen tot installatie en onderhoud. Onze technische experts maken een energieplan op basis van je netcapaciteit, laadpalen, zonnepanelen en natuurlijk je eigen wensen. 

Heeft jouw bedrijf ook extra power nodig? Onze experts adviseren je graag. 

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten