19
Jul 2023

Hoeveel kost het plaatsen van laadpalen?

Laat je laadpalen bij je bedrijf plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten wat dit kost. In dit artikel zetten we de verschillende kostenposten op een rijtje en laten we zien hoeveel het kost om tien laadpunten via Revolt te laten plaatsen. Zo kom jij straks niet voor vervelende verrassingen te staan.
Hoeveel kost het plaatsen van laadpalen?

Met welke kosten moet je rekening houden? 

Het installeren van laadpalen is en blijft een grote investering. Bij Revolt snappen we dat helemaal. Daarom proberen wij deze investering te verkleinen, zodat jouw bedrijf zorgeloos kan overstappen op elektrisch rijden.

Wil je laadpalen bij jouw bedrijf laten plaatsen? Houd dan rekening met de volgende kostenposten:

  • De kosten van de laadpalen;
  • De kosten voor de bekabeling en de meterkast;
  • De kosten voor de fundering en installatie. 

Hieronder bespreken we deze verschillende kostenposten.

De kosten van de laadpalen

Hoeveel de laadpalen kosten, hangt af van een aantal zaken. Denk aan het merk, de specificaties en het type laadpaal. Bij Revolt betaal je elke maand een vast bedrag voor je laadpaal. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Ons meest gekozen model is de Revolt One. Dit is een staande laadpaal met een vermogen van maximaal 22 kW, verdeeld over twee laadpunten. Toch liever een hangend model? Kies dan voor de Revolt Wallbox. Deze laadpaal heeft ook een vermogen van maximaal 22 kW, verdeeld over twee laadpunten. Beide laadpalen kosten €19,- per maand voor bestemmingslocaties en €59,- voor kantoren.

Naast deze modellen kun je ook kiezen voor de revolutionaire Revolt Hub. Deze laadpaal is uitgerust met twee 4K-schermen waarop advertenties worden getoond. De kosten van de Hub worden deels door advertentieinkomsten gedekt. Heb je een hotel, sportclub of andere bestemmingslocatie? Dan betaal je helemaal niks voor je laadpalen wanneer je kiest voor de Hub. En ja, dat geldt ook wanneer je de Hub combineert met onze andere laadpalen. De enige voorwaarde is dat er voldoende bereik is op je locatie voor onze adverteerders. Dit stellen we vast via een snelle scan op locatie.

De kosten voor de bekabeling en de meterkast

Naast de kosten van de laadpalen zelf zijn er ook kosten voor het aanleggen van de bekabeling en aanpassingen aan de meterkast. Deze kosten variëren enorm. Dit hangt af van:

  • De complexiteit van het graafwerk/de kabeltracé;
  • Het aantal meters kabel;
  • De locatie;
  • De nodige aanpassingen aan de meterkast.

Als duimregel kun je rekenen met €120,- per afgelegde meter bekabeling, inclusief graafwerk en aanpassingen aan de meterkast. Wil je vijf laadpalen laten plaatsen? Dan kun je als schatting uitgaan van 50 meter kabel. Dit komt neer op €6.000,- aan kosten.

De kosten voor de fundering en installatie

Tot slot zijn er vaak ook nog kosten voor het aanleggen van de fundering en het installeren van de laadpalen. Denk aan materiaalkosten en voorrijkosten van de installateur. Bij Revolt zijn deze kosten meegenomen in het laadpaal abonnement. Wettelijk gezien mogen wij dit niet gratis uitvoeren. Daarom vraagt Revolt €1,- voor het aanleggen van de fundering.

Hoeveel kost het plaatsen van tien laadpunten?

Kies je voor een laadpaal abonnement van Revolt? Dan kun je eenvoudig uitrekenen wat het installeren van je laadpunten kost. In het volgende rekenvoorbeeld gaan we uit van tien laadpunten (vijf One laadpalen) bij een bestemmingslocatie.


Hoeveel kun je verdienen aan laadpalen?

Sluit je een laadpaal abonnement af bij Revolt? Dan deel je mee in de opbrengsten van de laadpalen. Je verdient namelijk €0,15 per geladen kWh. Zo kun je de initiële investering in de infrastructuur terugverdienen én winst maken op de laadvoorzieningen.

Heb je tien laadpunten? Dan kun je in 5 jaar tijd tot wel €24K verdienen.

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten