14
Sep 2022

Hoe Revolt DOOH gebruikt om duurzame mobiliteit de toekomst in te brengen

Nederland loopt voorop in de revolutie van elektrische voertuigen, mede dankzij een ambitieus nationaal klimaatakkoord dat tot doel heeft de CO2-uitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Onderdeel van het akkoord is een verbod op de verkoop van nieuwe brandstofvoertuigen in 2030. Vanaf 2025 zullen verschillende grote steden in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam, Zero Emission Zones invoeren: stedelijke gebieden waar bestelwagens en vrachtwagens die op brandstof rijden, verboden zullen worden. Om deze duurzame mobiliteits- en klimaatdoelstellingen te halen, is het gebruik van betaalbare en innovatieve laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen essentieel. Revolt leidt de beweging om meer en slimmere laadinfrastructuur te creëren op bedrijfs- en bestemmingslocaties.
Hoe Revolt DOOH gebruikt om duurzame mobiliteit de toekomst in te brengen

Een pionier in de elektrische mobiliteitsindustrie

Tegenwoordig willen mensen hun elektrische auto kunnen opladen op plaatsen waar ze al tijd doorbrengen, zoals hotels, sportclubs, bioscopen en op kantoor. Revolt biedt slimme, alles-in-één laadoplossingen aan bedrijven op dergelijke locaties, zodat ze hun bezoekers of werknemers EV-laadmogelijkheden kunnen aanbieden zonder dat ze daarvoor een grote investering moeten doen. In plaats daarvan neemt Revolt de verantwoordelijkheid voor de investering, evenals de installatie en het onderhoud van de laadoplossingen, in ruil voor een maandelijks abonnementsgeld of een eenmalige betaling.

Het aanbieden van Revolt als een abonnementsdienst is om een aantal redenen zinvol. "Tijdens de pandemie zagen we dat de bezettingsgraad van de laadpalen steeds lager werd omdat iedereen thuis moest werken," zegt Jeroen van de Ven, medeoprichter van Revolt. "Daarom dachten we: oké, hoe kunnen we ons verdienmodel robuust maken, zodat wanneer dit soort dingen gebeuren, we niet al te afhankelijk zijn van laadinkomsten? Dus het was een beetje geïnspireerd door de pandemie, en ook het vinden van een verdienmodel dat waarde kan toevoegen en waarde kan creëren voor onze klanten, voor EV-rijders, en voor Revolt als bedrijf."

Door het installatieproces te vereenvoudigen en het grootste deel van de initiële investering en de lopende onderhoudskosten op zich te nemen, vergemakkelijkt Revolt de aanleg van extra, slimmere laadinfrastructuur - iets dat van cruciaal belang zal zijn om ervoor te zorgen dat Nederland zijn agressieve klimaatdoelstellingen haalt. Nu al worden wagenparken in hoog tempo duurzamer en PwC voorspelt dat er in 2030 meer dan 1,9 miljoen elektrische auto's in ons land zullen zijn. Met de gemakkelijke en betaalbare laadoplossingen voor bedrijven draagt Revolt bij aan de radicale transitie die nodig is om duurzame mobiliteit naar de toekomst te brengen.

EV-laders omzetten in een krachtig communicatiemiddel met DOOH

Na het valideren van Revolt's laad abonnementsdienst met installaties bij een aantal bedrijven in Nederland en België, richt het bedrijf zich nu op een innovatieve toevoeging aan hun EV-laadoplossing: een geïntegreerd digitaal out-of-home media-aanbod. Revolt heeft momenteel 20 actieve laadstations met DOOH-schermen, met plannen om uit te breiden naar de rest van Europa en de omvang van hun DOOH-netwerk te verdrievoudigen tegen het einde van dit jaar.

De inspiratie voor het toevoegen van DOOH-reclame aan onze laadoplossing was geen willekeurige gedachte. Leden van het leadership team van Revolt komen uit digitale marketing en technologie achtergronden, en van de Ven zegt dat ze werden geïnspireerd door "de fragmentatie van digitale kanalen, consumentengedrag, en reclame". Met de dreigende teloorgang van third-party cookies is het voor merken steeds moeilijker geworden om hun doelgroep te bereiken via verschillende kanalen terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse leven. De oplaadstations van Revolt worden geplaatst op drukbezochte locaties waar ze het potentieel hebben om gezien te worden door een groot aantal EV-rijders en andere voorbijgangers. "Met onze media propositie bereik je het publiek dat je wilt bereiken en maak je impact omdat je boodschap wordt gezien in een duurzame en klimaatbewuste context."

Dankzij de extra inkomsten uit DOOH-reclame kan Revolt zijn EV-oplaadservice tegen lagere kosten aanbieden, terwijl de digital signage extra waarde oplevert voor de bedrijven die de hubs hosten. "Vanuit hun perspectief denk ik dat je veel geweldige dingen kunt doen met digital out-of-home", zegt Van de Ven. "Voor hotels hoef je bijvoorbeeld niet te wachten tot iemand naar de receptie komt. Door het combineren van een laadpaal en een display, kun je al met klanten communiceren middels digitale berichten als ze bij de parkeerplek zijn."

Kortom, bedrijven die Revolt's de Hubs met ingebouwde dispays hosten, kunnen DOOH gebruiken om hun oplaad servicekosten te compenseren en krijgen ook een krachtig communicatiemiddel voor gasten, klanten en werknemers.

Samenwerken met Broadsign om hun bereik uit te breiden

Om haar agressieve expansie doelstellingen te halen, moest Revolt investeren in schaalbare technologie die potentiële advertentie-inkomsten kon maximaliseren en haar groei kon ondersteunen. Het toonaangevende digital signage platform van Broadsign werd sterk aanbevolen en bood het gebruiksgemak waar Revolt naar op zoek was.

"Dat was het belangrijkste: eenvoudig in gebruik, eenvoudig om campagnes en het netwerk te beheren," zegt Van de Ven. "Niet hoeven na te denken over de functionaliteit, of het CMS, zodat we ons kunnen concentreren op het leveren van de belofte van DOOH aan onze klanten."

Naast het gebruik van Broadsign Control om hun netwerk content management en delivery te automatiseren, is Revolt begonnen met het programmatic verkopen van DOOH advertentieruimte op hun EV-laadnetwerk met Broadsign Reach. Door de eerdere ervaring van het leadership team in digital marketing was Revolt al bekend met het proces, en de kracht, van programmatic ad selling. Het proces van het bouwen van een programmatic DOOH-campagne is echter anders dan wat men  online gewend is. Een programmatic SSP speciaal gebouwd voor DOOH, zoals Broadsign Reach, maakt gebruik van automatisering om programmatic nieuwe inkomsten te genereren en stelt het netwerk open voor gerichte campagnes van over de hele wereld. Sinds de implementatie van Broadsign Reach eind vorig jaar, heeft Revolt al succes geboekt met het aanvullen van de directe verkoop met zeer gerichte programmatic campagnes.

"Meer en meer ben ik ervan overtuigd dat we een goede keuze hebben gemaakt toen we Broadsign Reach in Q4 van vorig jaar uitrolden," zegt van de Ven. "In de toekomst geloof ik dat onze inventory een zeer gezonde mix zal zijn van campagnes uit direct sales, partnerships, en campagnes gegenereerd via Broadsign Reach."

Terwijl Revolt het netwerk van digitale EV-laadoplossing blijft uitbreiden, zullen de DOOH-oplossingen van Broadsign hen voorzien van de mogelijkheden en inzichten die ze nodig hebben om hun advertentie-inkomsten op schaal te optimaliseren. Als Revolt het media aanbod blijft verbeteren en nieuwe databronnen toevoegt ,kan het platform van Broadsign het DOOH-netwerk van Revolt ook verbinden met data feeds, analyse platformen en zelfs met  software van de EV-laadoplossing. Hiermee worden deuren geopend voor spannende creatieve mogelijkheden voor campagnes.

"We hebben de Rolls Royce van digital signage software aangeschaft en rijden er momenteel mee op een fietspad - ik denk dus dat we de juiste tool hebben gekozen, met mogelijkheden die we nog niet eens ontdekt hebben," zegt van de Ven. "Met Broadsign hebben we een platform waar we op kunnen bouwen voor de toekomst."

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten