03
Jul 2023

De snelste elektrische auto ooit, charged by Revolt

Een auto die van 0 naar 300 km/u optrekt in minder dan 10 seconden? Kinderspel voor de Rimac Nevera. Op 15 mei raasde de elektrische hypercar met gigantische snelheden over het circuit in Zandvoort. En wij waren erbij om de auto binnen no-time te laden.
De snelste elektrische auto ooit, charged by Revolt
Rimac Nevera: de snelste elektrische auto ooit

Je hebt misschien weleens van Rimac gehoord. Het Kroatische merk produceert verschillende elektrische hypercars, waaronder de Nevera. Met 1914 pk en een maximale snelheid van 412 km/u laat deze auto elke andere ver achter zich. De Nevera kan zichzelf dus met recht de snelste elektrische straatauto ooit noemen.

Deze maand heeft de Nevera maar liefst 23 records op circuits in heel Europa verbroken. Zo trok de auto op 0 naar 300 km/u in minder dan 10 seconden. Dat is natuurlijk een hele prestatie op zich. Maar wat het nóg bijzonderder maakt, is dat dit de eerste keer is dat deze wereldrecords door een volledig elektrische auto verbroken zijn.

Razendsnelle rondes, charged by Revolt

Op 15 mei was er een exclusieve demonstratie van de Rimac Nevera in Zandvoort. Daarbij kon een klein gezelschap aanschouwen hoe de Nevera razendsnel over het circuit reed.

Ook Revolt was bij dit evenement aanwezig. Niet om de Nevera te bewonderen, maar om hem op te laden. Dit deden we met een snellader die werd aangedreven door onze eigen batterij. Zo zorgden we ervoor dat de Nevera slechts een half uur tussendoor hoefde te laden. Voor een auto met een accu van maar liefst 120 kWh is dat een bijzonder korte laadtijd.

Heb jij ook veel power nodig voor jouw evenement? Onze experts vertellen je graag over de mogelijkheden.

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten