11
Dec 2021

Klant Case: ANWB Rijopleidingen

Elektrisch rijden is de toekomst voor de ANWB en als grootste landelijke aanbieder van rijlessen met elektrische auto’s in lijn met de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.
Klant Case: ANWB Rijopleidingen
Samenwerken aan een groene toekomst

Sinds de zomer van 2020 werkt ANWB Rijopleidingen samen met Revolt in zijn missie om rijlessen 100% elektrisch te maken. Op dit moment hebben 10 verschillende ANWB Rijopleiding locaties Revolt laadpalen, waarbij het de ambitie is om uiteindelijk bij alle locaties volledig elektrische rijlessen aan te bieden.

Juiste laadoplossing

Met de komst van de eerste elektrische lesauto’s bij diverse ANWB Rijopleiding locaties, kwam ook de vraag wat is de juiste laadoplossing? “Bij de transitie naar een elektrische les vloot komt veel meer kijken dan alleen elektrische auto’s leasen.” vertelt Casper Wassenberg, Manager Operations bij ANWB Rijopleiding. “Zo moest per locatie gekeken worden wat er nodig is om de laadvoorzieningen te realiseren en welke aanpassingen er nodig zijn om ook in de toekomst klaar te zijn voor de komst van meer elektrische auto’s. De grootste uitdaging lag in de aanschaf van laadpalen, want een dergelijke grote investering was voor vrijwel alle locaties geen optie.”

"De oplossing van Revolt heeft het proces een stuk makkelijker gemaakt.” vertelt Mario Renirie van ANWB Nieuwegein. “Doordat we niet meer zelf hoeven te investeren in laadpalen, maken we nu voor een vast bedrag per maand gebruik van het laadpaal abonnement van Revolt. Waarbij de installatie, onderhoud en service zoals smart charging inbegrepen zijn.” Voor de ANWB zit het verschil van de oplossing van Revolt vooral in het feit dat het geen leaseconstructie is maar een abonnement gericht op gemak en duurzaamheid.

Nieuwste technologie

Met de eerste elektrische Volkswagen ID.3 lesauto’s zet de ANWB een grote stap om de CO2 voetprint structureel te verlagen. De komende jaren komen er steeds meer nieuwe elektrische modellen en daarmee ook nieuwe laadtechnologieen zoals bidirectioneel en fast charging. Met de oplossing van Revolt is de ANWB er zeker van dat ze over een aantal jaar over de nieuwste laadtechnologie kunnen beschikken zonder te hoeven investeren.

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten