03
Aug 2023

A day in the life of Michiel

Sinds februari werk ik als Operations Lead bij Revolt. Ik regel dat al onze operationele processen op rolletjes lopen, zowel intern binnen Revolt als met onze installatiepartners. Zo zorg ik dat de laadpalen goed en snel geleverd worden aan onze klanten. Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Mijn team helpen om elk project weer iets sneller en beter op te leveren.
A day in the life of Michiel

08:15 uur - Start van de dag

Ik kom vaak op tijd naar kantoor, want ik start graag rustig op. In de ochtend maak ik allereerst een to-do-lijstje voor de dag. Daarna neem ik alle meetings van vandaag door met een kop koffie. Ik noteer alles wat ik wil bespreken en start vervolgens met de werkdag. 

09:00 uur - Planning met het operations team

De eerste meeting van vandaag is de planning met het team. In het operations team werken we met een planning van twee weken. Erg fijn, want zo bewaken we de voortgang van projecten en houden we overzicht. 

Samen met mijn team bespreek ik de projecten die we de afgelopen twee weken hebben afgerond. Ook kijken we naar de projecten die nog openstaan en inventariseer ik wat er nodig is om deze projecten af te ronden. Daarna maken we een plan voor de aankomende twee weken. Tijd om aan de slag te gaan! 

09:45 uur - Optimaliseren van de communicatie tussen sales en operations

Een grote taak die op de planning staat, is het optimaliseren van de communicatielijnen tussen ons sales- en operations team. Daar ben ik dan ook de rest van de ochtend druk mee bezig. 

Ik breng alle processen duidelijk in kaart. Wie is verantwoordelijk voor bepaalde taken? Welke termijn stellen we voor deze taken? En welke afspraken maken we? Zo zorg ik dat de samenwerking tussen sales en operations straks nóg gestructureerder en duidelijker verloopt. 

12:00 uur - Lunch & een potje tafeltennis

Vandaag staan er gegrilde groenten met burrata, versgebakken brood, hummus en een salade met doperwten op het menu. Na mijn eerste portie schep ik nog een keertje op. Daarna is het tijd om mijn collega’s in te maken met een potje tafeltennis. 

12:45 uur - Voorbereiden van installaties

Elke week ontvangen we nieuwe aanvragen voor laadoplossingen. Zo hebben we deze week een aanvraag binnengekregen van een hotel dat graag laadpalen wil plaatsen voor haar gasten.

Ik bekijk de voortgang van de verschillende installatieopdrachten. Zo check ik bij mijn team of er nog zaken zijn die niet helder zijn en of ze nog hulp nodig hebben. Daarnaast breng ik de capaciteit van mijn team in kaart, zodat ik het werk goed kan verdelen.

16:00 uur - Maandelijkse meeting met onze installatiepartners

Dan is het tijd voor een meeting met onze installatiepartners. We zitten maandelijks even bij elkaar, zodat de samenwerking goed verloopt.

Tijdens deze meeting bespreken we hoe de werkzaamheden van de afgelopen maand zijn verlopen. Hebben we de afgesproken installatie- en serviceafspraken behaald? En hoe snel worden storingen opgevolgd? Daarna bekijken we samen de installaties die aankomende maand op de planning staan.

17:00 uur - Einde van de dag & padel

Rond 17:00 uur vink ik de laatste dingen op mijn to-do-lijstje af en klap ik mijn laptop dicht. Het werk zit er weer op voor vandaag, maar ik ga nog niet naar huis. Met een delegatie collega’s vertrek ik naar de padelbaan voor ons wekelijkse potje padel. Een mooie afsluiter van een productieve dag! 

Meer weten

Benieuwd naar onze alles-in-een-laadoplossingen?

Bekijk onze producten